Hva er egentlig en befaring?

En befaring er rett og slett eiendomsmegler sitt første møte med eiendommen din. Her vil megler komme til eiendommen for en nøye og grundig gjennomgang av boligen, og å ha en samtale med deg.  Vi i Lokalmegleren og Partners, Bø har laget en oversikt over hva som er greit å ha forberedt før megleren kommer – og veien videre. 

Vær godt forberedt

Ha all bygningsinformasjon klar. Når ble boligen bygget? Hvilket arbeid har blitt gjort siden? Både innvendig og utvendig. Her er det svært viktig å være nøye. Hvilke utgifter har boligen? Husleie, fellesgjeld etc. 

Tenk gjennom forventninger

Har du tenkt gjennom hva du ser for deg når det kommer til pris? Hva er det laveste du er villig til å gå? Hva er tidsperspektivet ditt? Har du god tid, eller vil du få solgt så fort som mulig? 

Råd fra eiendomsmegler 

En god eiendomsmegler vil kjapt se hva som kan gjøres i boligen for å øke verdien i den. Her er det viktig å bli ferdig med de små prosjektene og utbedre slitasje. Det handler ikke om storoppussing. Sammen kommer vi frem til en strategi og plan for å få solgt boligen på dine premisser.

Ok, da er vi ferdig med det. Hva skjer nå? 

Signering av oppdragsavtale 

Når du har valgt din megler, signeres en oppdragsavtale, og arbeidet med å gjøre boligen klar til visning og salg begynner. 

Boligstyling vil lønne seg for presentasjon

Flere boligselgere bruker stylist for å optimalisere potensialet til leiligheten. Fordelen med en stylist er å få ut potensiale i leiligheten du ønsker å selge. Dette kan være å male vegger, sette inn blomster, minimalisere møbler og private pynteting. En stylist kan komme med tips og råd som kan være avgjørende for presentasjonen av boligen og bildene du vil bruke i markedsføringen.

Velg en dreven fotograf

Presentasjon av boligen med bilder som fanger potensielle kjøperes interesse er enormt viktig. Et godt bilde kan avgjøre om potensielle kunder vil lese mer og klikke seg videre inn på annonsen din. Her kan megler komme med gode forslag eller en god pakkeløsning.

Ikke spar på markedsføring

Markedsføringen er noe av det viktigste og noe av det du ikke bør spare på. Du skal selge boligen din og må vise folk at den finnes. Få en oversikt over hvor din kjøper befinner seg til daglig og hva de trigges av i det aktuelle mediet. Tenk for eksempel på hvor mye du befinner deg på nett og hvilke sider alle er til visse tider. En eiendomsmegler vil ha en god oversikt over type kjøper du bør gå etter og veilede deg til den rette markedsføringskanalen.

Hørtes dette spennende ut? Ta kontakt med våre dyktige ansatte i Folkedalsveien, så kommer vi mer enn gjerne på en befaring til deg.